La
fagoue
|
Sweetbreads
|
à
la forestière
|
+ mushrooms
or potatoes fried in butter
|
La
faine |
Beechnut |
Le
four |
Oven |
Un
faisan |
Pheasant |
Fourré |
Filled |
La
farce / farci |
Stuffing
/ stuffed |
Une
fraise |
Strawberry |
La
farine |
Flour |
Une
framboise |
Raspberry
/ raspberry liqueur |
Le
faux-filet |
Sirloin |
La
frangipane |
Thick
almond-flavoured cream |
Le
fenouil |
Fennel |
Frappé
|
Cooled
in ice |
La
féra |
Dace
(freshwater fish) |
La
fressure |
Heat
+ lungs + spleen + liver |
La
feuille |
Leaf |
Le
friand |
Pork
pâté in pastry / almond paste in pastry |
Le
feuilleté |
(Cake)
with puff pastry |
Une
friandise |
Sweet
/ delicacy |
Une
fève |
Broad
bean |
Le
fricandeau |
Slice
of veal with small pieces of bacon |
La
ficelle |
Half
size baguette |
La
fricassée |
Stew
of white meat |
Une
figue |
Fig |
Une
frisée |
Curly
endive |
La
figue-caque |
Persimmon |
Les
frites |
Chips |
Le
filet mignon |
Tender
cut of fillet of beef |
La
friture |
Fried
fish (any) |
Le
flageolet |
Dwarf
kidney bean |
Froid(e)
|
Cold |
Un
flan |
Egg
custard / cream tart |
Le
fromage |
Cheese |
Le
flet / le flétan |
Halibut
or flounder |
Le
fromage de (tête) |
Brawn
(ie pig head in aspic) |
Le
foie |
Liver |
Le
fromage gras |
Full-fat
cheese |
Le
foie gras |
Goose
or duck liver pâté |
Les
fruits de mer |
Shellfish |
Le
fond |
Stock |
Fumé |
Smoked |
Le
fond d'artichaud |
Artichoke
heart |
Le
fumet |
Stock |
Fondu |
Melted |
La
fondue |
Fondue |