Une
baguette
|
Baguette
/ Loaf of bread
in stick shape
|
Au
bleu
|
Prepared
by throwing live into court-bouillon
|
Une
baie |
Berry |
Bleu(e)
|
Ultra
rare |
Une
ballottine |
Rolled,
stuffed meat |
Le boeuf |
Beef |
Un
bar |
Sea-bass |
De
bois |
"From
the wood" ie wild |
La
barbe-de-capucin |
Wild
endive |
Une
boisson alcoolisée
/ non alcoolisée |
Alcoholic
/ soft drink |
Barbue
|
Brill |
Un
bolet |
Boletus
mushroom |
Une barde |
Wrapped
in pork fat |
Un
bouc |
Ram |
à
la Barigoule |
(Artichoke)
filled
with pork/onion
/mushroom etc |
Une
bouchée |
Vol-au-vent/
chocolate petit four/ mouthful |
Le baron |
Saddle |
Le
boudin |
Black
pudding |
Le
basilic |
Basil |
Le
boudin blanc |
White
pudding |
Une
baudroie |
Monkfish/anglerfish
/devil fish |
Le
bouffi |
Bloater |
Une
bavette |
Skirt
of beef |
La
bouillabaisse |
Provencal
soup of many different fish |
Une
bécasse |
Wood-cock |
Le
bouilli |
Boiled |
Une
bécassine |
Snipe |
Le
bouillon |
Stock
/ broth |
Un
beignet |
Fritter |
Un
bouquet |
Prawn |
Belon
|
Flat
and round oyster with brown flesh |
La
bourride |
Kind
of bouillabaisse served with garlic sauce |
Une
bette/blette |
Chard
(a kind of beet) |
La
brandade |
Cod
à la provencale |
Une
betterave |
Beetroot |
Une
brioche |
Brioche
/ bun |
Le
beurre |
Butter |
Broccio
/ brocciu |
Corsican
cow's cheese |
Le
beurre blanc |
White
wine +
vinegar +shallots
+ butter |
Une
broche |
Spit
for roasting |
La
bière |
Beer |
Un
brochet |
Pike |
Le
bifteck |
Steak |
Une
brochette |
Kebab |
La
bigarade |
Bitter
orange sauce |
Un
brugnon |
Nectarine
|
Un
bigorneau |
(peri)
winkle |
Une
brunoise |
Diced
vegetable garnish |
La
bisque |
Thick
seafood soup |
Brut
|
Very
dry |
Blanchaille
|
Whitebait |
Un
bulot |
Whelk |
La
blanquette |
White
meat stew |
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Le
blé noir |
buckwheat |
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